God helse, er ikke det vanskelig?

Vet du hva man bruker en hantel til? Lurer du på hvordan øvelser skal utføres? Vet du eeeegentlig hvilke øvelser du burde prioritere? Har du stått i frivektsrommet en gang det var lite folk på gymmen og klødd deg i hodet, snudd og gått ut igjen?

No worries! Les videre og få 4 helt konkrete tips fra meg til hva jeg mener du bør prioritere.

image

Jeg snakker med en stor variasjon mennesker ang trening og da spesielt styrketrening siden det er min hovedinterresse. Man kan for enkelthetens skyld dele folket i 3 grupper:
-De som trener
-De som trimmer
-De som ikke gjør noen av delene

Her kommer 4 konkrete og enkle råd som jeg mener vil få deg i bedre form enn du noen gang har vært før.

1. Rydd opp i kostholdet.
2. Tren styrke 2-3 ganger i uken, gå så ofte du kan så mye du kan.
3. Sov ca 8 timer hver natt i en normal døgnrytme.
4. Ikke stress med den derre sommerkroppen, en meget bra helårskropp er en ren bonus av å gjøre råd 1 til 3 riktig.

Dette er bare tull! Eller er det egentlig det? Her kommer rådene en gang til:
1. Det å rydde opp i kosten er ikke bare bare for alle, men hvis du setter av 2 uker til å renske opp i frokosten, 2 uker på middagen og 2 uker på lunsjen så er du i mål om 6 uker. Lager du maten din selv av råvarer så ofte du kan så er mye gjort. Vær kritisk til enkle løsninger. Noen enkle løsninger er veldig bra, men uendelig mange av de er rett og slett ødeleggende om man ønsker å ta vare på helsen.
2. En god trener lærer deg øvelsene i et velfungerende program på 2 til 10 timer slik at du kan gå inn på hvilken som helst gym og føle at du hører hjemme. Bruker du en Styrkecoach så er du sikret å jobbe med en som er ekspert i praksis og som raskt finner fullgode alternativ om en ønsket øvelse eller program ikke skulle fungere for deg. Hvor mye skal man gå? Så mye du kan. Hvor lite skal man gå? Så mye du kan.
3. 8 timer søvn handler om prioritering. Fryktelig mange har et så stort underskudd på søvn at fettreduksjon f.eks rett og slett er umulig. Man kan gjøre alt annet 100% riktig, men søvn kan fortsatt velte det mest perfekte opplegget. Sett av 30 dager og finn ut hvor mye bedre livet kan bli. Gjør du dette og kan med hånden på hjertet på dag 31 si at livet er verre enn det var dag 1 så skal du få en gratis time med trening av meg.
4. Sommerkroppen er overvurdert. Den koster enormt mye ift investeringen og har en tendens til å ikke vedvare forbi august. Jeg vet ikke med deg, men jeg liker å se bra ut naken i både desember og februar. God fysikk hele året er lett å vedlikeholde så lenge fokuset riktig. Og riktig fokus er god helse? Fokuserer man på god helse med vilje så får man fysikken man fortjener med et uhell. Jeg er f.eks ikke superripped eller veldig muskuløs, men det er ingen tvil om at jeg steller godt med meg selv og nyter fruktene av det hver dag.