Løsningen for en hektisk timeplan

Det er ikke tvil et sekund i mitt hode. Alle burde ha en og alle burde bruke den ofte.

En Crock Pot.

Yepp, det er dings til kjøkkenet og nei, denne blir ikke stående i skapet og støve ned mens du spiser sushi fra hjørnet.
For ordens skyld så er ikke dette et sponset innlegg. Har kjøpt den sjæl for mine egne penger og lært meg å bruke den sjæl.

Hva er en Crock pot?

Den ser f.eks sånn ut, pluss lokk:

Moren din eller bestemoren din har helt sikkert en avlang leirkrukke med lokk stående innerst i skapet eller på hytta. Crock pot er den moderne varianten, en slowcooker. Prinsippet er lav varme over lang tid, 8-24timer. Jo seigere og kjipere kjøtt man hiver oppi jo bedre blir det. Flaks at seigt kjøtt er ganske rimelig. Jeg lagde en batch med 2kg fårikålkjøtt og 2kg søtpotet en gang, til den nette sum av 90 spenn! Da snakker vi mye skikkelig mat til en rimelig penge. Storfehaler er perfekt med mye både kjøtt og fett, og fine bein til deilig kraft.
Fordelen er at all næring blir værende i gryta, ingen av godsakene blir borte på veien da varmen er lav og konstant.

Jeg har en ganske stor en (5,7Liter) som passer perfekt inn i prinsippene mine på kjøkkenet. Lag kembosvære porsjoner basert på råvarer. Gjerne sesongens da de ofte er ganske rimelige. Pulled pork? pulled beef? pulled whateva… Crock potten leverer varene. Det eneste den ikke fungerer superbra til er fisk og melkebaserte gryter. Dvs det fungerer, men man må være tilstede og tilsette ingredienser på riktig tidspunkt.

Fyll den med kjøtt og bare lag en salat når den er ferdig:

Fyll den med kjøtt og grønnsaker og sett den på bordet når den er ferdig:

Fyll opp med ønsket kjøtt og grønnsaker, fortrinnsvis rotgrønnsaker, på med lokk, sett timeren på 8-12 timer og gå på jobb.
Fyll den på kvelden og sett på timeren før du legger deg så står du opp til ferdig frokost 8 timer etterpå. For du sover vel minst 8 timer hver natt?
Det absolutt mest geniale er at når tiden du har stilt den inn på er over så slår den seg over på vedlikeholdstemperatur. Dvs om du blir forsinket pga et møte, trafikkork eller fordi det var så sykt gøy på gymmen at det ble et par ekstra sett så belønner den deg fortsatt med et varmt, deilig og næringsrikt måltid eller fem. Hvilken kone kan slå det?

Digg inn sier jeg bare!

Tor Erik Stavå
Styrkecoach

NB: lokket liker ikke høye fall…: